Uczniowie klas I i IV technikum kształcącego w zawodzie technik obsługi turystycznej poznawali smaki Niemiec podczas warsztatów kulinarnych. Zajęcia prowadziła pani mgr Regina Zielnica- wykładowca Instytutu Lingwistyki Stosowanej PWSZ w Lesznie. W pierwszej części wprowadziła uczestników w tematykę zajęć i słownictwo. Druga część polegała na praktycznym zastosowaniu wskazówek nauczyciela - uczniowie gotowali typowe niemieckie potrawy.

Zajęcia były doskonałą i ciekawą formą poznawania zwyczajów naszego zachodniego sąsiada oraz doskonalenia języka. Warsztaty stanowiły część przygotowania kulturowo - językowego uczniów, którzy w niedzielę wyjechali do Frankfurtu na dwutygodniową praktykę w ramach programu Erasmus+ "Dobra praktyka to lepsza przyszłość".

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.